Kıyameti Bekleyen Ahmaklar

Kıyameti birazdan yazacağım gibi bekliyorsanız bence siz de çok boş zamanı olup saçmalayan insanlardan birisiniz demektir.

Geçtiğimiz günlerde  televizyonun başına geçip kanallarda ne var ne yok bakmaya başladım ki National Geographic Channel kanalında Kıyameti Bekleyenler programına denk geldim. Hemen seyretmeye koyuldum. Programın konusu kısaca şöyle; Amerika Birleşik Devletleri'nde bazı aileler belli ki çok boş kalmışlar. Ne yapsak ta akıl hastası olduğumuzu kanıtlasak diye düşünmüşler. İşin garip yanı hepsi de aynı anda düşünmüşler. Her hafta sıra ile "programı" evlerine davet ediyorlar. Gerçi hepsi bana oldukça garip geliyor ancak bir tanesi bana çok absürt geldi.

Buyurun şöyle: Ailemiz bir karı ve kocadan oluşmakta. Hanımefendimiz klasik Amerikalı, kendini her daim hazır yemeklerle beslemiş. Onun aksine kocası kendine daha iyi bakmış. Bu aileyi tanıdıkça görüyoruz ki ailemizin dişi bireyi her türden yemekler hazırlayıp ve bunun yanında sıvı gıdaları -su dahil- evinin kenarına köşesine, yatağının altına üstüne, gardropların içine istiflemiş. Kadının kıyameti beklediğini bilmesem dispozofobi hastalığından muzdarip olduğunu sanacaktım.

Bunların yanında bir kıyametin vazgeçilmezi silahlar evin her yerinde gizli bölmelerde durmakta. Ve evet o gizli bölmeleri kamera karşısında gösteriyorlar. Arada atış talimleri yapıyorlar ellerinin pası gitsin diye. Meydana gelebilecek olağanüstü durumlara hazırlanmak için ise evde lambalar kapalı iken tatbikat yapıyorlar. Tatbikat sırasında ise sessizce anlaşabilmek için mors alfabesi ezberlemiş bu ikili. Duvarlara vura vura anlaşıyorlar.

Biriktirdiği erzakların parasal değeri ise on binlerce dolar. Yahu Afrika'da insanlar açlıktan ölüyor, onu bırak kendi ülkende kaç evsiz sokaklarda yatıyor. Onlara destek ol. Zaten destek oluyorsan biraz daha ol. Tüm bunları geçtim , kıyamet gelecek diye bekliyorlar ama taş çatlasa otuz kırk yıl ancak yaşayacaklar, eğlenmene bak o para ile. Kaldı ki herkes ölecek. En azından senin ki daha havalı olacak. Şimdiye kadar kaç kişi kıyametten hayatını kaybetti?

Bu arada kıyamet derken dini kitaplarda adı geçen Dünya'nın sonunu getiren bir kıyametten bahsettiklerini sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Bu aileler meydana gelebilecek her hangi bir süper afetten korkuyorlar. Büyük bir deprem, volkanik dağların patlaması, büyük Güneş patlaması, tsunami ya da bir fırtına ve onlarcası. Aklınıza ne geliyorsa.

Bu Dünya'da herkes farklı kafalar içinde. Bazıları ülkesine ve bu Dünya'ya katkıda bulunurken kimisi bu gibi işlerle uğraşıyor, kimisi sağ duyularını kaybetmiş şekilde kulaklarının üstüne yatıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Her İpucu Yeni Bir Kapı Aralar

LaVita E Bella-2

This is "America"